V ŽARIŠČU
klikni za več
25.06.2014
Namesto razmišljanja ob dnevu državnosti

Nujno in takoj je treba blokirati nadaljnji postopek pred arbitražnim sodiščem, saj objavljeno poročilo in izjave dovolj jasno povedo, da se v postopku bistveno kršijo določila nekaterih členov Sporazuma o arbitraži, in da je popolnoma napačno ugotovljeno dejansko stanje stvari.

klikni za več
25.03.2014
Iztekajo se zadnje ure, ko Slovenija še lahko posreduje arbitražnemu sodišču ustrezne zahteve

Zavod 25. junij poziva Vlado RS , Državni zbor RS in Odbor DZ RS za zunanjo politiko, naj vsaj tik pred koncem roka pošljejo arbitražnemu sodišču zahteve, argumente in dokumente, ki so v korist Slovenije. 

klikni za več
25.06.2013
Razmislek ob dnevu državnosti, našem največjem prazniku

Danes praznujemo 22. rojstni dan samostojne in neodvisne Slovenije. Nimamo prav veliko razlogov, da bi bili ponosni na to, kar smo v 22. letih naredili iz tega tako želenega otroka.

klikni za več
01.03.2013
Premise za določitev Slovensko-Hrvaške meje v Istri

Odgovor g. Karlu Erjavcu in drugim samooklicanim borcem za stroko proti politiki

klikni za več
09.02.2013
Izjava podpisnikov predloga B opredelitve mejnega spora s Hrvaško

Predlog B opredelitve predmeta mejnega spora s Hrvaško smo ob sodelovanju drugih strokovnjakov pripravili dr. Duša Krnel Umek, dr. Peter Pavel Klasinc, mag. Marjan Vogrin, Danijel Starman in Marjan Podobnik.

klikni za več
04.02.2013
Predlog B je predlog članov strokovnih podskupin za zgodovino, pravo in pravičnost

Predlog so  pripravili dr. Peter Pavel Klasinc, dr. Duša Krmel Umek, mag. Marjan Vogrin, Danijel Starman in Marjan Podobnik kot člani strokovnih podskupin za zgodovino, za pravo in za pravičnost, ki jih je imenoval zunanji minister v prejšnji sestavi Vlade.

   
1 2 3