NAPOVEDNIK
24.05.2010
Nekaj preproste matematike s ščepcem logike

Dober dan.

 

Nekaj preproste matematike s ščepcem logike:


Politiki vseh barv in odtenkov, pa tudi normalni državljani se strinjamo, da v primeru arbitraže nobena stran ne bo zadovoljna.
Zato se je treba vprašati, kakšen vložek ima posamezna sprta stran. V našem primeru je to: na Hrvaški strani 1% meje z mednarodnimi vodami, na Slovenski strani pa 100% meje z mednarodnimi vodami. Ker nobena stran ne bo zadovoljna, lahko sklepamo, da bo ob (po nekih variantah) pošteni delitvi 50 : 50 Hrvaška »izgubila« 0,5% meje z mednarodnimi vodami, Slovenija pa 50% meje z mednarodnimi vodami .


Toda, kot vedno, je hudič v podrobnosti. Brez kančka dvoma bo šlo za južno polovico našega morja, ki nam je vedno omogočala 100% teritorialni dostop do mednarodnih voda, kar pomeni, da ob 0,5% izgubi Hrvaške, Slovenija izgubi 100% teritorialnega dostopa do mednarodnih voda.


Z zavrnitvijo arbitraže bomo vladajočo garnituro naučili nekaj preproste matematike, nekaj logike in razkrili bomo njihovo nedržavotvorno in protidomoljubno delovanje in naravo. In še dokazali jim bomo, da nismo poniglavi bedaki, ki jih je v nedogled mogoče uporabljati za svoje ozke politične in zasebne interese.


NIKOGAR SE NE BOJMO, razen IZDAJALCEV V SVOJIH VRSTAH!
PROTI ARBITRAŽI!

 

Izrazito lep pozdrav, Dušan Uršič.

 

Objavi na facebook