SPOROČILA ZA JAVNOST
09.03.2009
Napačna interpretacija ugotovitev javnomnenjske raziskave, ki smo jo predstavili na novinarki konferenci

Pri poročanju nekaterih medijev z današnje novinarske konference Zavoda 25. junij je prišlo do napačne interpretacije ugotovitev javnomnenjske raziskave o tem, koliko ljudi bi bilo potencialno pripravljeno izjavo o podpori naknadnemu zakonodajnemu referendumu o vstopu Hrvaške v NATO.


Kot smo predstavili na novinarski konferenci je javnomnenjska raziskava pokazala, da bi med vsemi slovenskimi volilnimi upravičenci bilo pripravljeno podpisati podporo za referendum med 140 in 170 tisoč polnoletnih državljanov.  To seveda ne pomeni, da je toliko podpisov v relativno kratkem času možno zbrati, zagotavlja pa, da je ob dobri organizaciji in ustreznem nagovarjanju podpornikov možno zbrati potrebnih 40 tisoč podpisov. In to smo z objavo rezultatov raziskave želeli sporočiti na današnji novinarski konferenci.


Zaradi zagotovil g. Pahorja in g. Vajgla, da bo Slovenija vztrajala na umiku spornih hrvaških zemljevidov, da bo dosledno spoštovala DZ RS o zaščiti slovenskih interesov o vstopanju Hrvaške v NATO in da ne bo prišlo do spremembe zakonodaja, ki bi ukinila možnost naknadnega zakonodajnega referenduma, je danes Zavod 25. junij kljub opravljenim pripravam za zbiranje podpisov dokončno odstopil od vsakršnih referendumskih aktivnosti.

                         Objavi na facebook